ProOwnedCycling

- Cykelgrej fra de professionelle

Det hele startede med én idé

I 2015 fik Oscar Bjørn-Rosager en god idé. Idéen gik ud på at tilbyde danske cykelmotionister og -fans det cykeltøj, som de professionelle cykelhold ikke længere måtte bruge. Han havde selv været en del af cykelsporten i flere år og opdaget, at Pro-holdene hvert år stod med overskydende udstyr og tøj, som skulle udskiftes grundet nye sponsorer. 

Sammen med den professionelle cykelindustri opfandt Oscar en løsning, der skaber et mere bæredygtigt forbrugs- og produktionsmønster i moderne cykling. Alle interesserede kunne nu få fat på det unikke professionelle cykeltøj - uden at det kostede en formue. Det første cykeltøj, der blev solgt, var fra den professionelle cykelrytter, Casper Pedersen, som også var co-founder det første år. Foruden genbrug af tøjet har den bæredygtige idé medført, at den danske virksomhed sammen med de professionelle cykelhold har sparet kloden for et vandforbrug på to millioner liter vand om året.

Fra kældervirksomhed til international cykelbutik

I 2016 blev konceptet udvidet med en webshop, og siden da har idéen fået luft under vingerne i resten af verden med salg til over 75 lande. ProOwnedCycling begyndte som en kældervirksomhed på Østerbro og er i 2019 flyttet til større faciliteter lige udenfor København, hvor der både er lager, kontor og showroom.

Udvidelsen af virksomheden skyldes blandt andet, at Oscars idé har givet mange af de professionelle cykelhold en ekstra mulighed for indtægt kombineret med en fælles indsats mod at løse verdensmål 12. Konceptet med det overflødige cykeltøj er blevet så god for alle parter, at ProOwnedCycling har udvidet porteføljen, så den også består af hverdagstøj, udstyr, tilbehør og cykler fra de store cykelhold, du kender fra Tour de France. De fleste varer er originale og opkøbt direkte fra de professionelle cykelhold - og det bedste af det hele er, at det meste er helt nyt.

Hvad tror vi på?

Vi vil gerne gøre op med cykelbranchens fokus på, at pris og kvalitet oftest følges ad. Det har i mange år været indforstået, at branchen skulle være dyr for at være god. Vores forretningsidé tilbyder det modsatte: kvaliteten er i top, og prisen er skruet ned, så vi kan gøre en masse cykelentusiaster og fans verden over glade - hver eneste dag. Samtidig tilfører vi Pro-hold, sponsorer og selve cykelsporten værdi og et nyt bæredygtigt initiativ.

Derudover drømmer vi om at blive en del af en bæredygtig verden, så vi sammen kan skabe en grøn fremtid for de næste generationer. Når du handler hos os i dag, sparer du kloden for mange ressourcer og hjælper med at løse verdensmål 12.5. Det er vi meget taknemmelige for, og vi er glade for, at vi sammen med dig og Pro-holdene kan skabe en mere effektiv udnyttelse af jordens naturressourcer. Vi ønsker dig en god oplevelse på ProOwnedCycling.dk og ude på vejene.

- Oscar & Casper

Folkene bag ProOwned

Oscar Bjørn-Rosager

CEO & Founder

Casper Hillstrøm

CMO & Co-owner

Sune Sand

Investor & Co-owner

Kristian Siig Hessel

Product Manager

Jacob Ravn Eriksen

Customer Care Manager

Cykelgrej fra professionelle teams & forhandlere

Her er et udvalg af de professionelle cykelhold og forhandlere vi samarbejder med. Vi tilbyder professionelt cykeludstyr fra World Tour-, Pro Continental- og Continentalhold. Blandt andet fra kendte cykelhold som Team Sky, Mitchelton-Scott, Dimension Data, AG2R La Mondiale og Israel Cycling Academy. Derudover udvælger vi nøje vores forhandlere med de produkter, som passer bedst muligt ind i sortimentet.