ProOwnedCycling

- Cykelgrej fra de professionelle

Det startede med en god idé

I 2015 fik Oscar Bjørn-Rosager en god idé. Idéen gik ud på at tilbyde danske cykelmotionister og -fans det cykeltøj, som de professionelle cykelhold ikke længere måtte bruge. Han havde selv været en del af cykelsporten i mange år og opdagede, at cykelholdene hvert år stod med overskydende cykelgrej, som skulle udskiftes grundet nye sponsorer og designs.

Sammen med de professionelle cykelhold, fandt Oscar en løsning, der skaber et mere innovativt forbrugs- og produktionsmønster i moderne cykling. Alle cykelentusiaster kunne nu få fat på det unikke professionelle cykelgrej—til konkurrencedygtige priser. Det første solgte produkt, var fra den danske cykelrytter, Casper Pedersen, som var co-founder og en del af virksomheden det første år indtil cykelkarrieren tog fart.

Foruden den unikke adgang til grejet for motionister, har den bæredygtige idé medført, at den danske virksomhed sammen med de professionelle cykelhold sørger for, at en betydelig mængde overskudsproduktion ender i de rigtige hænder.

Fra kældervirksomhed til international cykelbutik

I 2016 blev konceptet grundlagt med en webshop, og siden da har idéen fået luft under vingerne i resten af verden med salg til over 75 lande. ProOwnedCycling begyndte som en kældervirksomhed på Østerbro og er siden da flyttet til større faciliteter lige udenfor København, hvor der både er lager, kontor og showroom.

Udvidelsen af virksomheden skyldes blandt andet, at idéen har givet mange af de professionelle cykelhold en ekstra mulighed for indtægt kombineret med en fælles indsats mod at løse verdensmål 12. Konceptet med det aflagte cykelgrej er blevet så god for alle parter, at ProOwnedCycling har udvidet porteføljen, så den også består af hverdagstøj, udstyr, tilbehør og cykler fra de store cykelhold, som du kender fra Tour de France. De fleste varer er originale og opkøbt direkte fra cykelholdene - og det bedste af det hele er, at det meste er stadig er spritnyt.

Hvad tror vi på?

Vi vil gerne gøre op med cykelbranchens fokus på, at pris og kvalitet oftest følges ad. Det har i mange år været indforstået, at branchen skulle være dyr for at være god. Vores forretningsidé tilbyder det modsatte: kvaliteten er i top, og prisen er skruet ned, så vi kan gøre en masse cykelentusiaster og fans verden over glade - hver eneste dag. Samtidig tilfører vi Pro-hold, sponsorer og selve cykelsporten værdi og et nyt bæredygtigt initiativ.


Derudover drømmer vi om at blive en del af en bæredygtig verden, så vi sammen kan skabe en grøn fremtid for de næste generationer. Når du handler hos os i dag, sparer du kloden for mange ressourcer og hjælper med at løse verdensmål 12.5. Det er vi meget taknemmelige for, og vi er glade for, at vi sammen med dig og Pro-holdene kan skabe en mere effektiv udnyttelse af jordens naturressourcer. Vi ønsker dig en god oplevelse på ProOwnedCycling.dk og ude på vejene.


- Oscar & Casper

Cykelgrej fra professionelle teams & forhandlere

Her er et udvalg af de professionelle cykelhold og forhandlere vi samarbejder med. Vi tilbyder professionelt cykeludstyr fra World Tour-, Pro Continental- og Continentalhold. Blandt andet fra kendte cykelhold som Team Sky, Mitchelton-Scott, Dimension Data, AG2R La Mondiale og Israel Cycling Academy. Derudover udvælger vi nøje vores forhandlere med de produkter, som passer bedst muligt ind i sortimentet.