Kun pro team gear Sikker betaling Fri fragt over 499 kr. Dansk

Gør din vintertræning mere overskuelig

Mange cykelryttere oplever desværre at de mister for meget af deres form i vinterhalvåret. Man træner og træner i sommerhalvåret, men det kan være svært at holde gejsten oppe om vinteren, og oplever derfor at den gode form skal bygges op igen i starten af sæsonen. Dette kan dog let undgåes ved at følge nogen meget simple råd og et godt træningsprogram.  

 

  1. Træn både inde og ude, med både høj og lav intensitet. 

At træne udenfor i vinterhalvåret kan være en svær opgave for mange, da det både er koldt og vådt. Et godt sæt vinter tøj bestående af et par lange vinter tights, et godt baselayer og en god vinterjakke, så kan man komme meget langt på de tørre vinterdage.

Sørg for både at træne de lange ture med lav intensitet, når tiden er til det, men ikke mindst lige så vigtigt er det at køre ture med høj intensitet, hvor man kører efter ens watt eller puls.

Det er vigtigt at blande de to former for træning så man ikke kører død i det, men også fordi det er med til at vedligeholde både det høj intense og lav intense -niveau som du har opbygget i sommerhalvåret. 

Hvis sne og regn holder dig inde døre, kan du med fordel anskaffe dig en hometrainer, så har muligheden for at træne i din egen stue. En hometrainer er et fremragende træningsredskab til højintens træning, da du har muligheden for at køre dine intervaller med en meget stor præcision. 1-2 timer på en hometrainer med de rette højintensintervaller er mindst lige så vigtig en træning som de 1-2 timer du bruger udendørs med lav intensitet. 

 

  1.  Drop de dårlige undskyldninger og kør på en hometrainer! 

Alt for mange har for svært ved at komme ud og træne i hverdagen grundet mørke, og rykker derfor de vigtige træningstimer til weekenden. Ved at anskaffe dig en hometrainer, kan du side indenfor selv efter mørkets frembrud og stadig få den optimale træningseffekt. Der er ikke længere nogen undskyldning for ikke at presse 1-2 timer trænings ind efter aftensmaden, før tv-avisen eller efter børnene er lagt i seng. Hometraineren er et vigtigt redskab! 

 

  1. Følg et program og hav i mente at det kommer dig selv til gode!

Følg dit træningsprogram også selvom det engang i mellem kan virke uoverskueligt. De timer du ligger i din vinter træning vil komme dig selv til gode til sommer!

For at opsummere kan vi kun anbefale dig at forsætte med at træne selv i de kolde vintermåneder. Følg det rette træningsprogram hvor både længere ture med lav intensitet og kortere træninger på din hometrainer med høj intensitet er inkluderet. 

Så vil du opleve at træningen i vinterhalvåret bliver en fornøjelse og at du bliver den hurtigste på dine træninger til sommer, og hvem vil ikke vinde de alt afgørende skiltespurte? 

Find vores hometrainere her