”The Grand Depart” - Tour de France kommer endelig til Danmark i 2022.

Som danskere og cykelelskere, er vi selvfølgelig super stolte af, at vi får (intet mindre) end verdens største cykelløb, Tour de France, til Danmark. Det begynder alt sammen, d. 1. juli 2022.

Tour de France starter i det centrale København med en kort enkeltstart på 13 kilometer, hvorefter feltet drager videre imod Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg på de efterfølgende 2 etaper med samlet start. I løbet af de 373 samlede kilometer i Danmark forventer man, at rytterne passerer flere historiske steder, herunder Storebæltsbroen, hvor der er stor chance for sidevindskørsel.

Indhold af ProOwnedCyclings Tour de France-guide

 1. Danske etapeprofiler (Kommer i 2021)
 2. Danske cykelryttere i Tour de France 2022

 

Tour de France og værdien for Danmark

Der har været mange spekulationer om hvorvidt en sportsbegivenhed skaber værdi for Danmark eller ej. I første omgang er Tour de France formegentlig blevet oversolgt af de danske Tour-arrangører, men uanset hvad forholdet mellem omkostninger og indtægter er, så vil Tour starten i Danmark alt andet lige skabe et overskud og en stor værdi for Danmarks brand. Mange lande kæmper om at være værter for Tour de France, og Danmark vandt altså starten i 2022. Ifølge HostCity.com er der god økonomi i at være værter for Tour France. Da Düsseldorf var værter i 2017, fik de en økonomisk gevinst på 64 mio. euro. (Ca. 477 mio. kr.) og en samlet marketing værdi på 443 mio. euro. (Ca. 3,3 mia. kr.). Der bliver uden tvivl rigtig mange cykelfans, både på TV og langs ruten, som følger løbet, og som vil opleve de mange fantastiske seværdigheder i Danmark. 

Fakta om etaperne

 1. etape:

Åbningsetapen bliver en 13 kilometer lang enkeltstart i centrum af København, hvor ryttere bliver sendt afsted på deres enkeltstartscykel på H.C. Andersens Boulevard og slutter efterfølgende på Rådhuspladsen. I mellemtiden har rytterne passeret danske seværdigheder som Amalienborg, Nyhavn og Christiansborg. Det bliver altså en meget tilskuervenlig etape, både for tilskuere langs ruten, men også for dem, der følger med på TV fra hele verden.

 1. etape:

Anden etape er 190 kilometer lang og starter i centrum af Roskilde, hvorefter rytterne formegentlig skal pacere Roskilde Domkirke og også Storebæltsbroen, inden ryttere rammer målstregen i Nyborg. I første omgang var det på tale at få Odense med på ruten, men fordi arrangørerne gerne vil have Storebælt med i afslutningen, blev det altså Nyborg som målby på 2. etape. Afhængig af hvor meget sidevind der bliver på Storebælt, så burde denne etape være attraktiv for sprinterne. 

 1. etape:

Tredje og sidste etape i Danmark, starter i Vejle, hvorefter rytterne skal tilbagelægge 170 kilometer inden de rammer målbyen i Sønderborg. Herefter har rytterne nem mulighed for at komme til lufthavnen, som kun ligger 5 kilometer fra mål. Dette er en vigtig faktor, da logistik er afgørende på 3. etape, da ryttere skal videre til Frankrig til 4. etape, uden at være for udmattede af transporten. Vi tror ikke at det kuperede terræn i Vejle har stor nok indflydelse på at feltet bliver splittet. Både fordi de danske ”bjerge” ikke er særligt hårde, men også fordi det kun er 3. etape og derfor er rytterne stadig forholdsvis friske. Mon ikke denne etape også munder sig ud i en afslutning for sprinterne? 

Hvilke danske ryttere & hold håber vi på deltager i Tour de France i Danmark?

 • Magnus Cort
 • Casper Pedersen
 • Jonas Gregaard
 • Jonas Vingegaard
 • Mikkel Bjerg
 • Søren Kragh Andersen
 • Mads Pedersen
 • Kasper Asgreen
 • Mads Würtz Schmidt
 • Riwal Cycling

Hvor ser du ProOwnedCycling til Tour starten i Danmark?

Du vil helt sikkert se noget til ProOwnedCycling teamet under Tour de France i 2022. Vi lover at der kommer nogle lækre overraskelser på vores webshop, www.proownedcycling.dk i forbindelse med Tour de France. Derudover vil vi stræbe efter at være til stede så meget som muligt på ruten imens rytterne kører i Danmark. Så hvis du selv skal se Tour de France live i Danmark, så er der gode chancer for du kan møde os på ruten! 

Se vores video da vi besøgte Tour de France i Albi 2019.

Opdateres løbende….

0 kommentarer

Tilføj kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes før de udgives.