ProOwnedCycling fejrer 5-års jubilæum i 2021. Her er et tilbageblik på, hvad der har været med til at bane vejen (ud over en god idé, cykelvenskaber og gåpåmod).

Allerede som helt lille havde Oscar Bjørn-Rosager et hjerte, der bankede for cykelsporten. Han fulgte religiøst med i verdens største cykelløb og var fascineret af de terræner og distancer, der krævede en nærmest overmenneskelig præstation

Oscar havde, kort fortalt, en drøm. En drøm om at blive professionel cykelrytter – og som teenager gjorde han alt, hvad han kunne, for at komme til at ligne en.

”Jeg sparede penge op for at kunne købe dyrt cykeltøj og grej, der lignede det, som de professionelle cykelryttere kørte med,” husker Oscar, der siden har kørt medaljer hjem i seksdagesløb som U-23 rytter.

En tilfældig samtale med barndomsvennen, Casper Pedersen fra Ballerup Cykelklub, som også håbede på et professionelt rytterliv, fik dog Oscar på andre tanker.

”Casper kørte for Riwal Platform, der stod til at skifte sponsor. Jeg spurgte Casper, hvad der skulle ske med cykelholdets tøj og udstyr. Det havde han ikke noget svar på, og derfor foreslog jeg, at vi sammen kunne prøve at sælge det aflagte, hvis det alligevel bare skulle smides ud.”

Startede i forældrenes kælder

Den 13. januar 2016 blev det officielt. Second Hand Cycling Clothes blev stiftet af Oscar Bjørn-Rosager og Casper Pedersen. En hobbyvirksomhed, der solgte brugt cykeltøj fra professionelle cykelryttere.

De var begge 19 år, og Oscar boede stadig hos sine forældre.

”Vi brugte deres kælder som base og lager for forretningen, og den allerførste vare, vi solgte, var en Team Cult Energy vindvest fra 2013-sæsonen,” siger Oscar om det første år, hvor omsætningen var på 60.000 kr.

I 2017 steg omsætningen til 100.000 kr., og det var også det år, hvor Casper Hillstrøm, ret glad for cykelsport, trådte ind i virksomheden.

Casper Pedersen, der stadig havde ambitioner om en Grand Tour, blev købt ud.

Oscar og Casper blev på det tidspunkt enige om, at de skulle drømme stort for at kunne tjene stort. De skiftede navn til ProOwnedCycling for at signalere, at deres koncept er "pro-owned" varer fra professionelle.

Oscar flyttede hjemmefra, og de lejede sig ind i selvsamme bygnings kælderlokaler. Det var alvor – de arbejdede 70 timer om ugen, og Oscar brugte også soveværelset til ekstra lagerplads.

 

 

En god idé bliver til en bedre forretning

Senere fik makkerparret et ’rigtigt’ kontor på Frederiksberg med mere plads og formelle rammer til at mødes med kunder og partnere. Da de i november 2017 sendte deres første vare til udlandet, var de en halvandet år ung virksomhed, men kunne allerede skue et internationalt gennembrud i horisonten.

Året efter hev de en privat investor ind, så de udover professionelt cykeltøj også kunne sælge teamcykler og andet cykelgrej. Den investor blev i øvrigt endnu en cykelnørd – Sune Sand. Han kunne se potentialet i forretningskonceptet, men også ilden i øjnene, og havde en klippefast tro på, at man sammen kunne skabe en virkelig god forretning.

Oscar og Casper kvitterede for tilliden med en omsætningsvækst på 1.100%.

Derudover flyttede ProOwnedCycling til København K.

De begyndte også at mærke en særlig glæde ved at være trailblazers, der gør genbrug til en naturlig ting i sportsbranchen og belaster klimaet mindre.

Den gode udvikling fortsatte i 2019.

Fra at have haft én aftale med ét World Tour hold i 2018, blev det til hele fire aftaler med World Tour hold i 2019, og de endte med at flytte lokaler to gange for at få mere lagerplads.

De optimerede primært den danske og udenlandske e-handel, hvilket skulle vise sig at være et virkelig godt træk.

 

interview-proowned

Corona forstærkede ProOwnedCycling

Selvom 2020 er et år, som de fleste gerne vil glemme, kan vi ikke glemme det hos ProOwnedCycling.

Pandemien fik de fleste til (a) at bruge mere tid udendørs og (B) at handle mere på nettet.

Begge dele passede perfekt til vores koncept, og det kunne vi mærke lige fra begyndelsen af cykelsæsonen i marts til slutningen af oktober. Salget overgik alle tidligere år, og vi endte med at sende professionelle varer ud til over 75 forskellige lande.

Det kunne ikke lade sig gøre uden ekstra hjælp.

Forretningen fik mange nye ansigter (og hænder), som alle har været med til at gøre ProOwnedCycling til et velsmurt logistisk foretagende, hvilket kunderne også belønner os for – især på Trustpilot (TAK!).

Uden dem ville det heller ikke være muligt at markere vores jubilæum med første afvikling af endagsløbet ProOwned Classic, som forhåbentlig bliver en fast tilbagevendende cykelbegivenhed.

Hvad vi har lært på fem år?

Drømme er vigtige.

Drømme betyder, at ProOwnedCycling gennem de seneste fem år har gjort den professionelle følelse mere tilgængelig for cykelentusiaster over hele verden.

Drømme fik også Casper Pedersen til at gå sin egen vej – han er nu professionel cykelrytter for Team DSM.

Og drømme har givet Oscar muligheden for alligevel at blive en del af de professionelle hold. Det er han, når han tager ud og møder de professionelle sportsdirektører og cykelryttere, sidder i løbsbilerne og lander aftaler med nogle af de største cykelhold i verden.

0 kommentarer

Tilføj kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes før de udgives.