Green Weekend handler om at gøre grønt til det nye sort og hjælpe børn i Columbia med hjælp fra Esteban Chaves fra Michelton Scott. Vi vil i ProOwnedCycling gøre opmærksom på, at vores mange køb på Black Friday forurener og udleder meget CO2, medmindre man tager sine forholdsregler. Det giver vi fem tips til længere nede. Læs mere om, hvad Green Friday betyder for os og dig som kunde.

I 2020 vil ProOwnedCycling donere 10 % af overskuddet til velgørenhedsorganisationen, Fundación Esteban Chaves.

 

"Sort fredag" slog alle rekorder i 2019

Ifølge DR og Nets blev Black Friday 2019 til en rekord dag for dansk nethandel. Der var samtidig også en bølge af virksomheder, som helt undlod at holde Black Friday, blandt andet IKEA. Det kan således godt virke paradoksalt og fyldt med modsætninger, når nogle går all in på dagen, mens andre ikke gør. Det handler alt sammen om at forstå det klimaaftryk, som man sætter på kloden ved at købe mere og dermed forbruge mere af jordens begrænsede ressourcer og energikilder.

Når vi som forbrugere sender penge til virksomheder på Black Friday, sætter vi gang i et stort handels puslespil, som skal sættes i værk gennem en masse aktører. Disse aktører tæller, foruden virksomheden, også leverandørerne af pakkerne, bankerne som skal overføre penge, etc. Og det er kun, når vi tæller nethandel med, der er også det fysiske køb. Hele processen skaber et stort pres på de mange aktører, der i den sidste ende er til skade for miljøet og klimaet. Det giver således et sort aftryk på klimaet. 

Tænk grønt - ikke sort

Ser man på alle de negative konsekvenser, som det massive overforbrug af jordens ressourcer har (markeret ved den årlige Earth Overshoot Day), så er der brug for at tænke forbrug på en grøn måde, så vi undgår at belaste kloden og dens økosystemer.

Tænker vi grønt, kan vi også handle grønt, og det vil medføre ændrede vaner, der fremmer både jordens og vores egne interesser. Det kan du være med til, når du deltager i denne globale modreaktion til Black Friday, hvor vi vil donere pengene til gavn for børn i Columbia gennem FUN Esteban Chaves. Til det siger den professionelle cykelrytter selv:  

"I am confident that the greatest things happen with teamwork and that is exactly what we are doing with this campaign. It is amazing to know that through Proowned, riders around the world can support FUN Esteban Chaves to keep multiplying smiles among children and youth in Colombia".

 

Bæredygtighed er det nye sort

Bæredygtighed har en central plads i vores virksomheds DNA. Det har vi aldrig lagt skjul på. Vi gør vores kunders valg af produkter til et bæredygtigt valg, hvor prisen er vigtig, men produktets historie, gode funktionalitet og unikke identitet overskygger varens kapital.

Produkternes bæredygtighed er således både deres unikke identitet over tid, men også deres lange holdbarhed over tid, fordi produkternes materialer er nogle af de bedste på markedet. Det skaber tilsammen et produkt, hvor du kan se dig selv i produktet og produktet bliver en del af en større sammenhæng - det gælder om at forbedre vores brug af jordens ressourcer og skabe et bæredygtigt miljø, hvor vi undgår at købe og smide væk.

Vi kigger nu på fem tips til at gøre din Black Friday til Green Friday.


5 tips til gøre din Black Friday til Green Friday

1) Køb second-hand

En af de mest effektive strategier, hvor du både kan handle og samtidig have en grøn samvittighed, er, hvis du køber second-hand. Det kan enten være i en genbrugsbutik eller i en netbutik som vores. Mange second-hand butikker har unikke varer, som er utroligt svære at finde andre steder.

2) Køb bæredygtige produkter

Vi har allerede nævnt det, men bæredygtige produkter, som kan bruges over længere tid og er skabt med særligt robuste materialer eller økologiske fremgangsmåder, er nogle af de mest eftertragtede varer, du kan købe på Green Friday.

Hver især opmærksom på hvordan den pågældende virksomhed beskriver deres mål med virksomheden, samt hvordan produkterne er kommet til verden. Jo mere eksplicit og artikuleret virksomhedens strategi er fremlagt, desto større sandsynlighed er der for at de taler med rent mel i posen.

3) Køb dine varer lokalt

En tredje måde at gøre denne dag mere bæredygtig er at købe lokalt i dit nærområde. Bor du for eksempel i et område, som har mindre virksomheder med bæredygtige og lokalproducerede varer, kan du med fordel støtte dem. Det viser blandt andet Corona-pandemien, at folk gerne vil lokalmiljøet og er villige til at hjælpe de lokale virksomheder med at overleve.

Finder du en mindre virksomhed, hvor de sælger bæredygtige, lokalproducerede varer, er du med til at støtte Green Friday, og dermed få flyttet fokus væk fra de store giganter på markedet, som udelukkende fokuserer på at tjene flere penge.

4) Gør dine ting i stand

Noget af det mest bæredygtige du kan have, er noget, du faktisk har i forvejen. Det betyder, at du kan bruge din fredag på at gøre dine egne ting i stand og give dem nyt liv.

Denne dag findes allerede. Den bliver omtalt som ‘White Monday’. På denne dag er fokus at reparere eller gøre dine ting i stand, i stedet for at du købe nye ting. Det kan være, at du skal reparere din cykel, sende den til reparation, sy dine bukser eller andet tøj, samt meget andet. Det er op til dig at finde på dine egne idéer. Desuden findes der flere virksomheder, som tilbyder varer, der tidligere har været ødelagte og efterfølgende er blevet renoveret og sat til salg.

5) Tænk over dit forbrug - gør en grøn gerning i stedet

Det letteste og mest simple svar, og det som planeten bliver gladest for er: at du ikke ændre synderligt i dine købevaner.

Kan du styre dig selv og undgå at købe mere end normalt, vil du være med på en grøn bølge af danskere og virksomheder, som siger nej til overforbrug på Black Friday, og i stedet vil det grønne alternativ, Green Friday.

 

ProOwnedCyclings tiltag under Green Weekend

I forbindelse med Green Weekend samarbejder vi med den fantastiske velgørenhedsorganisation 'Fundacion Esteban Chaves' for at donere 10 % af alt overskuddet til deres arbejde i den gode sags tjeneste for børn i Colombia.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev får du 10% rabat på alt pro-owned tøj og udvalgte varer indtil midnat mandag!

Vi ønsker dig en fantastisk Blac... GREEN WEEKEND!

0 kommentarer

Tilføj kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes før de udgives.