ProOwnedCycling

Klumme af Oscar Bjørn-Rosager (CEO) og Casper Hillstrøm (CMO), ProOwnedCycling

Cykelsporten har en glorværdig historie, stolte traditioner og et væld af konservative (eller skal vi kalde dem gammeldags?) regler og skikke.

Det betyder, at mange cykelkoryfæer og såkaldte meningsdannere har en meget bestemt mening om, hvad du må – og særligt ikke må – når du sætter dig op på racercyklen.

Tag dette eksempel fra ”cykelsportens uskrevne regler” fra det populære magasin EUROMAN:

”… du skal lade være med at køre i team-trøjer fra professionelle hold, og det samme gælder i øvrigt med både den gule og prikkede trøje. Der går simpelthen udklædningsfest i den. Du leger nogen, du ikke er.”

36 REGLER FRA FORTIDEN

EUROMAN har sågar forfattet en hel regelbog med ”36 cykelregler”, hvor man blandt andet også kan læse, at det er en dødssynd at køre med saddeltaske.

Læs EUROMANs forskellige regelsæt her: 

- 36 cykelregler

- Guide til cykelbeklædning

Vi kunne ikke være mere uenige.

Faktisk mener vi, at de mange regler og meninger om, hvad der god stil eller ikke god stil – hvad der er lirens eller ulirens – skader cykelsporten langt mere, end de gavner.

DET KOMPLETTE REGELSÆT FRA OS

Derfor giver vi dig nu vores bud på cykelsportens komplette regelsæt:

1) Hvis du kan lide at cykle, skal du gøre det – lige meget, hvad du har på, hvordan du ser ud eller hvor hurtigt du kører.

Det var det. Det er alle de regler, cykelsporten har brug for.

For prøv lige at tænke over det. Hvem ved sine fulde fem kan have noget imod, at cyklister kører med en saddeltaske med lappegrej?

Og hvordan kan det være et problem – eller ligefrem taberagtigt - at cykle rundt på de danske landeveje i en TREK eller INEOS teamtrøje? I den prikkede bjergtrøje? I VM-trøjen?

EKSKLUDERENDE OG ULOGISK

Cykelsporten skyder sig selv i foden ved at indføre strenge – og ulogiske – regler, som gør det svært for unge og nye cyklister at få foden indenfor i cykelverdenen.

Som gør det svært at føle sig inkluderet og accepteret i en verden fuld af regler, der måske engang gav mening, men nu blot står tilbage som forstokkede levn fra fortiden.

Prøv at sammenligne vores elskede cykelsport med fodbold. Hvor mange unge drenge og piger verden over løber rundt i FC Barcelona-trøjer med Messi bagpå? Eller i brasilianske eller engelske landsholdstøjer? Eller i træningssæt med Manchester United-logoer på?

I fodbolden er det naturligt at hylde sine idoler og helte ved at bære holdenes spillertøj. Fans kan vise passion, lidenskab og følelser for netop deres yndlingshold.

De kan indgå i et fællesskab med ligesindede. De kan drømme. Måske om at møde deres helte – eller måske endda om at blive deres helte?

Det er lovligt i fodbold. Hvorfor skal det være ulovligt i cyklingen?

VI DRØMMER OM EN MODERNE CYKELSPORT

Vi drømmer om en inkluderende og åben cykelsport, der tillader alle mennesker at udleve deres cykelpassion – lige meget hvor de er og hvordan de gør det.

Vi drømmer om at se unge i Silkeborg og Sakskøbing cykle rundt i Astana-trøjer, fordi de ser op til deres idol Jakob Fuglsang. Vi drømmer om en cykelsport, der tillader fankultur, sammenhørighed og fællesskab.

Lige nu vælter danske cykelryttere sig i sejre og hæder rundt om på de europæiske landeveje. Vi er en stolt cykelnation, der lige nu ser vores største talenter køre sig helt frem i verdenseliten.

Må vi fejre og hylde dem?

Eller er der såkaldte meningsdannere, der forsøger at lægge låg på vores begejstring gennem strikse og gakkede regler fra det 19. århundrede?

CYKELSPORTEN SKAL IND I DET 21. ÅRHUNDREDE

Det er på tide, at cykelsporten kommer ind i det 21. århundrede. Danske cykelfans – unge som ældre – skal have lov til at hylde Asgreen, Valgren og Vingegaard. Have lov til at cykle i lige præcis det tøj, der passer dem og som gør dem stolte.

Og saddeltasken? Tag bare den med. Den er faktisk ret praktisk. Skulle du møde en, der ryster på hovedet over det – ja, se det er nok bare ham, der er gammeldags.

---

Oscar Bjørn-Rosager og Casper Hillstrøm

0 kommentarer

Tilføj kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes før de udgives.