cykelnetvaerk

De popper op over hele landet.

Der bliver flere og flere af dem.

Nogle af dem er forbeholdt håndværkere. Andre for bankmænd. Og nogle tredje er for alle.

Jeg taler selvfølgelig om cykelnetværk.

Antallet af cykelnetværk og dertilhørende medlemmer har aldrig været højere.

I denne artikel vil jeg introducere dig for, hvad et cykelnetværk er, hvilke fordele du kan forvente og til slut give mit bud på, hvordan jeg ser fremtiden for denne måde at netværke på. Nederst i artiklen kan du se en liste med nogle af de mest populære cykelnetværk i Danmark.

Artiklen er skrevet af Simon Bak Andersen. 25-årig cykel-aficionado bosiddende i Aarhus. Til dagligt arbejder han med SEO (Det der med at få hjemmesider til at ligge højt i Google). Når han ikke slås med Google om de gode placeringer, bruger han mange timer på landevejscyklen og følger ivrigt med i, hvad der sker inden for cykelsportens verden.

Hvad er et cykelnetværk?

Et cykelnetværk kan koges ned til en samling af mennesker, der deler passionen for cykling og som ønsker at indgå i et fællesskab for at møde nye mennesker, få nye oplevelser, netværke og-/eller indgå nye erhvervsrelationer. Et cykelnetværk er typisk afgrænset til et geografisk område og-/eller til en bestemt branche.

Et cykelnetværk behøver nødvendigvis ikke at tage grobund i erhvervslivet

Der findes flere cykelnetværk rundt omkring i Danmark, der blot har det tilfælles, at deltagerne elsker at mødes og cykle sammen. 

Et godt eksempel på dette er den ugentlige, åbne cykeltræning i Aarhus ved navn “Velotons” afholdt af Velofit*. Til Velotons mødes folk fra nær og fjern og cykler små to timer sammen med indlagte intervaller. Før træningen, mellem intervallerne og efter træningen går snakken lystigt blandt deltagerne: Der kan blive snakket om alt fra lokalfodbold til hvordan man får flere kunder i butikken.

*Velofit er også en cykelcafe, udfører bikefits, afholder netværksrejser m.m.

Cykling og netværk fungerer godt sammen

Jeg deltager selv i Velotons og kan skrive under på, at dit netværk og dit antal af bekendtskaber vokser sig større efter hver eneste træning. 

Jeg har virkelig mærket på egen krop, hvordan cykling kan få folk til at mødes, udveksle holdninger og ideer og i mange tilfælde få folk til at gøre forretninger med hinanden.

Jeg arbejder til dagligt hos DuGlemmerDetAldrig.dk: Danmarks største portal for oplevelser. Mange af vores kunder køber gavekort til en oplevelse og giver det så i fødselsdagsgave, julegave, bryllupsgave eller noget helt fjerde.

Når jeg på fællestræninger og netværksture har fortalt, hvor jeg arbejder og hvad vi laver, så går der ikke mange uger, før en siger:
“Jeg har lige været inde og købe et gavekort hos DuGlemmerDetAldrig”.

Det er fedt, når det sker! Det er et glimrende eksempel på, hvordan et cykelnetværk også kan fungere. 

En lille sidenote til den historie: Ironisk nok glemmer folk altid, hvad min arbejdsplads hedder. Og det på trods af navnet DuGlemmerDetAldrig. Så længe de ikke glemmer vores oplevelser, så er jeg glad. :-)

Derfor skal du deltage i et cykelnetværk

Der er mange gode grunde til at være en del af et cykelnetværk. Nogle af grundene har jeg allerede været inde på. Hvis du stadig ikke er helt overbevist, får du her tre fordele, der måske kan hjælpe dig med din beslutning.

Et fællesskab bygget på passion for cykling

En af de helt klare fordele ved at være medlem af et cykelnetværk er, at du kommer til at indgå i et fællesskab, hvis fundament er bygget på ægte passion for cykelsporten. 

Ved at have passionen for cykling tilfælles, er det alt andet lige nemmere at kommunikere med og relatere til folk. Det er bl.a. derfor, at cykelnetværk er et godt sted at starte, hvis du ønsker at øge antallet af erhvervsrelationer. 

Snakken glider så snart I sidder på cyklerne, side om side og deler mindeværdige cykeloplevelser. Og det er næsten uanset om det er en juniorrytter og en direktør for en C20-virksomhed, der sidder ved siden af hinanden og tramper i pedalerne. Det er det smukke ved cykling: Alle kan være med.

Mange nye oplevelser

Min formue på min “oplevelseskonto” er steget betragteligt efter at have deltaget i netværksture. Og hvis der er noget, jeg godt vil være rig på, så er det oplevelser. 

Så hvis du spørger mig om én god grund til at deltage i et cykelnetværk, så er mit svar: Der venter dig store oplevelser!

For at være lidt mere konkret, kan jeg fortælle, at jeg på en netværkstur til Girona i år spiste traditionel spansk tapas i en gammel kirke fra 1130-tallet. Kirken er bygget på et af områdets mest legendariske bjerge: Rocacorba. Et bjerg, der gennem flere årtier er brugt som “test-bjerg” for nogle af Verdens bedste cykelryttere. 

Det er altså en setting, der vil noget!

Lev et aktivt liv på en sjov måde

Det må godt være sjovt at leve et aktivt liv. Det skal det faktisk helst.

Hvis du er af samme holdning, kan jeg kun anbefale dig at melde dig ind i et cykelnetværk. Her kan du dyrke din passion cykling på en sjov og udfordrende måde sammen med ligesindede.

Mange netværk sørger for at arrangere fællestræninger, fælles deltagelse til cykelløb og cykelrejser. Alt sammen noget, der kan motivere dig til at komme afsted på cyklen. Også på de grå og kedelige dage, hvor sofaen måske begynder at hive lidt i dig og du har svært ved at komme i de lange cykelbukser.

Derudover er cykelnetværk det perfekte sted at finde nye træningskammerater

Der er ingen, som siger, at I kun må træne til officielle arrangementer afholdt af netværket. Jeg kender mange, der mødes uden for de officielle træningsdage og cykler ture sammen. Det er også noget cykelnetværk kan give dig: Kammeratskab.

Hvordan ser fremtiden ud for netværk på to hjul?

Som jeg ser det, bliver cykelnetværk kun større og mere udbredt i fremtiden. Cykelsporten har aldrig været mere populær i Danmark end den er lige nu. Især ikke nu med den nykårede verdensmester Mads Pedersen. 

Det er især denne popularitet, der sætter gang i gode initiativer rundt omkring i landet. Initiativer, der får folk til at samles og dele deres passion for cykling.

I fremtiden tror jeg, at de forskellige cykelnetværk bliver mere “specialiserede”

Forstået på den måde, at netværkene vil opstå ud af bestemte brancher. For eksempel har STARK lavet deres eget cykelnetværk målrettet håndværkere. Det synes jeg er en god ide, da jeg forventer, det vil gøre det nemmere for - i dette tilfælde - håndværkerne at hoppe på cyklen, netværke og motivere hinanden til et sundere liv.

Jeg håber dog stadig, at de mere brede cykelnetværk (som Virtu), med mange forskellige personligheder, brancher og kompetencer, også findes i fremtiden.

Det at sammensætte folk med forskellige baggrunde og forudsætninger giver en anden og til tider mere spændende dynamik end “blot” at danne et netværk med folk fra samme baggrund.

Som du kan fornemme, er der fordele og ulemper ved begge “typer” af cykelnetværk. Og hvad der er bedst for dig, må du vurdere.

I sidste ende handler det bare om at hoppe på cyklen, træde i pedalerne og nyde den fantastiske følelse af frihed som cykling giver.

Danske cykelnetværk

Overvejer du at melde dig ind i et cykelnetværk? Herunder har jeg fundet nogle af de mere populære. Der findes helt sikkert flere, men det her var dem jeg kunne finde med et par Google søgninger. Fælles for dem er, at de især er koncentreret om de større byer såsom København og Aarhus.

Udsnit af danske cykelnetværk:

 • Virtu Business Club
 • Pace x Velofit
 • Backroad Cycling
 • Tikiøb Event
 • Business on Bike (Würth Industri)
 • Stark Cycling
 • Club Peloton
 • Belgian Cycling Club
 • La Squadra Rosa
 • Team Aarhus Sydbank

1 kommentar

 • Hej
  God artikel, men hvad med at melde sig ind i en cykelklub – der findes indtil flere i næsten alle byer og de har alle ovenstående aktiviteter plus ofte meget mere i form af aftaler med lokale motionscentre – cykelhandlere ct. – Bare en tanke :-) God vind

  Søren Bech, 14/08/2020

Tilføj kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes før de udgives.