Under Danmarks Indsamling 2020, blev Chris Froomes Tour de France cykel sat på auktion af ProOwnedCycling.dk

Nu kan Chris Froomes originale Tour de France cykel fra 2018 blive din!

I forbindelse med Danmarks Indsamling 2020, har vi sat denne cykel på auktion, hvoraf hele beløbet udelukkende vil gå til Børn på Flugt.

Den forhenværende ejermand, og firedobbelte Tour de France vinder, er ingen ringere end Christopher Froome, som under Tour de France 2018 kørte på verdens største cykelhold, Team Sky (som i dag hedder Team Ineos). Verdens største cykelløb, blev i 2018, vundet af Froomes holdkammerat, Geraint Thomas.

Cyklen er en Pinarello Dogma K10 DSS, som er lavet specielt til at køre på ujævnt terræn, i form af grus og brosten, hvorfor alle rytterne på Team Sky under Tour de France 2018, kørte på netop denne model på 9. etape, hvor de skulle krydse flere brostenstykker mellem Arras og Roubaix. Denne cykel er meget unik, og der findes kun få eksemplarer i hele verden.

Rammen er bygget op således, at den kan integreres til Shimanos elektroniske geargruppe, samt det specielle affjedringssystem, Dogma Suspension System (DSS), som er koblet direkte til batteriet, og giver en ekstra komfort på ujævnt terræn. Kranksættet er skræddersyet unikt til Chris Froome, hvorfor det er den tidligere model, Shimano Dura Ace FC-9000 udgaven, hvor der er sat ovale Osymmetric klinger på, samt integreret Stages wattmåler, som er et af kendetegnene for Chris Froomes setup. Derudover er der også integreret ”climbing shifters”, som Tour de France-vinderen er kendt for at bruge både ved brostensløb og i kuperede terræn. Hjulsættet er det lette Shimano Dura Ace C35 med de tilhørende sjældne Pro Limited lukkede ringe, som kun de professionelle ryttere normalt kører med.

Alle yderligere gear og komponenter er topmodellerne fra Team Skys daværende sponsorer, Pinarello, Most, Shimano, Stages, Continental og Elite.

Cyklen har været testkørt og indstillet til Chris Froome, samt været med på teambilen som reservecykel på én etape af Tour de France 2018. Den samlede nypris er på over 75.000 kr.

  

Cyklens specifikationer:

Mærke: Pinarello

Model: Dogma K10 DSS str. 56 – Team Sky

Rytter: Chris Froome

Årgang: 2018 (Tour de France)

Støddæmper: DSS (Dogma Suspension System)

Kranksæt: Shimano Dura Ace FC-9000 175 mm

Stor klinge: Osymetric 54t ”Chris Froome” edition

Lille klinge: Osymetric 42t “Chris Froome” edition

Forskifter: Shimano Dura Ace FD-9070 Di2

Wattmåler: Stages single drive side

Bagskifter: Shimano Dura Ace RD-R9150 Di2 11-sp SS

Bagbremse: Shimano Dura Ace BR-R9110-RS

Forbremse: Shimano Dura Ace BR-R9100

Kasette: Shimano Dura Ace CS-9000 11-28 t

Kæde: Shimano Dura Ace HG-X11 11-sp

Styr: Most Jaguar XA Aero Alu 39 mm

Frempind: Most Tiger F-series Alu 120 mm

Sadel: Fizik Antares R1 Solid Carbon Black

Hjulsæt: Shimano Dura Ace C35 tubular

Dæk: Continental Pro Limited ALX RS-Profile tubular - 25 mm

Pedaler: Shimano Dura Ace PD-R9100

Flaskeholdere: Elite Ciussi Gel

Ekstra: Shimano Di2 Climbing shifter & K-edge out front holder 

 

Hvad blev cyklen solgt for? 

I forbindelse med Danmarks Indsamling 2020, havde Chris Froome lavet en hilsen til danskerne for at støtte op omkring tiltaget. Du kan se hans video hilsen lige her.

Chris Froomes cykel blev solgt for 56.350 DKK inkl. alle gebyrer fra auktionen. Hele beløbet gik ubeskåret til Børn på Flugt.

Du kan se auktionen med Froomes cykel her.

 

Danmarks Indsamling – Det vil pengene gå til

Danmarks Indsamling foregår én gang årligt hvor 12 humanitære organisationer og Danmarks Radio går sammen og samler penge ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens mest fattige og udsatte lande. Desuden handler Danmarks Indsamling om at nå en række af FN's verdensmål. Der er 17 verdensmål, hvoraf der er fokus på 5 af dem under Danmarks Indsamling. Pengene, der bliver doneret, går til disse områder:

  • Afskaffelse af fattigdom
  • Stoppe hungersnøden
  • Sundhed og trivsel
  • Kvalitetsuddannelse
  • Rent vand og sanitet

I 2020 er det store tema, "Børn på Flugt".

 

0 kommentarer

Tilføj kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes før de udgives.