Hvad betyder aerodynamik?  

Skifter du dit udstyr ud med noget mere aerodynamisk, kan det have stor indflydelse på din næste enkeltstart. Korrekt aerodynamisk udstyret kan både spare dig for afgørende sekunder og vigtig energi. Aerodynamisk udstyr som for eksempel en enkeltstartshjelm er designet til, at vindmodstand bliver reduceret mest muligt.

En simpel regel når det kommer til tøjet: jo tættere det sidder, jo mindre vil vindmodstanden påvirke din præstation. Tætsiddende tøj gør, at vinden får mindre materiale at få fat i, og at vinden dermed glider lettere forbi dig, i stedet for at bremse din fart. Det kan derfor være en god idé at investere i en fantomdragt, hvis du vil forbedre dit resultat på din næste enkeltstart. Det er da heldigvis også blevet et mere almindeligt syn på landevejen, at cyklister i alle aldrer, kører rundt i de tætsiddende dragter. 

Enkeltstartshjelm 

En god enkeltstartshjelm kan på samme måde være en virkelig god investering og især her, kan du virkelig spare sekunder! Der er stor forskel på, hvilket fokus der ligger bag designet på en professionel cykelhjelm.

enkelstartshjelm

Nogle hjelme har fuld fokus på ventilation så den er behagelig at benytte i varmt vejr, men hvis dit fokus er på, hvor mange sekunder du kan spare, så vil en enkeltstartshjelm med fokus på aerodynamik være det optimale valg for dig. Nogle enkeltstartshjelm modeller kan spare dig over 40 sekunder på 40 km, hvilket kan være altafgørende på enkeltstarter, men særligt også i etapeløb

Små ting kan have stor betydning

Der er mange små justeringer og opgraderinger, der ligeledes kan have stor indflydelse på din præstation. Det kan for eksempel have stor betydning om din frempind forbedrer din position på cyklen, så du sidder bedst muligt med henblik på aerodynamik. En anden lille ting der kan have stor betydning er fodtøjet. Her kan skoovertræk være en god løsning, så form og spænder på skoen ikke påvirker din fart.

Vi sidder som altid klart til at rådgive og vejlede dig til, hvilket udstyr der er bedst til dig. Et aerodynamisk design fungerer kun optimalt, hvis det sidder rigtigt og her er det vigtigt, at du får tøjet i den rigtige størrelse. Du kan finde en størrelsesguide her på hjemmesiden og se udvalget af aerodynamisk udstyr. Du kan både finde dig en enkeltstartshjelm, en fantomdragt og skoovertræk, klar til brug ved din næste enkeltstart

0 kommentarer

Tilføj kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes før de udgives.